V 38

Vecka 38

Vi har som vanligt läst i Pojken och Tigern. Denna gång stiftade vi bekantskap med mullvaden. Vi har tagit ut fakta ur en text och även skrivit brev till mullvaden. Vi har tränat på dubbelteckning av ord: Bus - Buss.

I musiken tränade vi på texterna, till sångerna vi sjunger, när vi har hela huset sjunger. Det är bl.a. Jag vill bo i en svamp och Jag reser mig och sätter mig. 

I matematik har vi repeterat klockan, arbetat med kluringar och när vi hade TEMA matte undersökte vi en tärning närmare. I Matteboken fortsätter vi framåt. Denna vecka har eleverna sluppit hemläxa om de var klar med betinget för veckan. Forstsättningsvis kan vi komma att ändra denna matteläxa, men vi har ännu inte funderat klart hur den ska utformas.  Vad som är klart är att eleverna även fortsättningsvis kommer få en läxa i matematik men det är inte självklart att det blir i samma form som det hittills varit.

I Oä har vi jobbat klart om Skåne. Vi har ritat av landskapet och satt in olika bilder i det. Vi har också arbetat med samarbetsövningar i oä och pratat om och målat känslor. Vi har prövat på teater och klätt ut oss. Vackra höstbilder har vi också målat i oljepastell, till månskensonaten, ödessymfonin och Für Elise av Beethoven och Hösten av Vivaldi. Fotbollspartiet har förhandlat med rektor Hans Lönnelid som lovat att det blir nya innebandyklubbor och två basketbollar samt gratis godis till varje klass på Åkerskolan. Fotbollspartiet har också informerat år 1 och år 2 om detta :)

På idrotten hade vi orientering. Då regnet öste ner på torsdag så gick/sprang vi inte skoljoggen utan den tar vi på tisdag i nästa vecka istället.

V 39

Måndag:
Pojken och Tigern läsläxa s 24 - 30

Tisdag: Skoljoggen, Matteläxa.

Onsdag + Torsdag kommer Hasse att vara borta vikarie för honom blir Annika Nilsson. Eventuellt kommer Susanne vara borta torsdag och fredag.



Vi arbetar just nu på en egen hemsida för år 3. Tanken är att vi ska vara klar med den fr.o.m. nästa vecka. Där kan vi lägga in lösenordsskyddade bilder, dokument mm. Den blir ett ännu bättre verktyg än en blogg för elever, föräldrar och lärare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0